Bridget Marsden & Leif Ottosson: Sea of Trees #PWM26

Sea of Trees

Efter kritikerrosade debutalbumet Mountain Meeting är Bridget Marsden & Leif Ottosson tillbaka med sitt andra album Sea of Trees där alla låtar fått ett eget distinkt bildspråk. Det bjuds på ett urval av egna kompositioner och traditionellt material som tillsammans bildar ett minimalistiskt folkmusiksound med tätt låtspel och atmosfärisk improvisation i centrum. Denna gång har duon letat ytterligheter i sitt sound och tagit det musikaliska samtalet ett steg till. På skivan hörs gästspel från Maher Cissoko (kora), Petter Berndalen (slagverk), Sarah-Jane Summers (fiol), Juhani Silvola (gitarr), Sofia Berg-Böhm (sång) som bidrar till oväntade utflykter och en stor dynamisk spännvidd.

Sea of Trees är en platta för alla lyssnare som tilltalas av avskalad och experimentell instrumentalmusik.

Bridget Marsden – fiol
Leif Ottosson – accordeon

”Redan deras debut Mountain meeting var en storslagen succé men med Sea of trees överträffar Bridget Marsden (fiol) och Leif Ottosson (dragspel) definitivt sig själva.”

”Kärleken till sina instrument och musiken de skapar hörs tydligt i deras fullständigt närvarande spel med vilket de skapar ett sound som är intensivt och övertygande. Varenda ton har betydelse.”
Luise Rube, Tidningen Lira